diumenge, 16 de juliol del 2023

ESTE MES, TOCA...

Per Enric Casado

La nostra societat s'enfronta al perill de les polítiques d'ultradreta i del ressorgiment del feixisme. Estes ideologies representen una amenaça directa per als valors de la democràcia, la igualtat i els drets humans. Cal analitzar els perills que plantegen per al nostre país i argumentar en contra d'elles, destacant la importància de promoure una societat inclusiva i progressista.

Les polítiques d'ultradreta tenen una visió estreta que busca dividir a la nostra societat entre "nosaltres" i "ells". Esta mentalitat va en contra de la diversitat i la cohesió, promovent la discriminació i l'exclusió de minories ètniques, religioses i sexuals. Hem de recordar que la diversitat enriqueix la nostra societat, i hem de rebutjar qualsevol forma de discriminació basada en les diferències.

La història ens ha ensenyat les conseqüències devastadores de l'opressió i la violència impulsades pel feixisme en tota Europa. La igualtat i la dignitat humana són principis indestructibles que no han de ser compromesos. Estos moviments polítics busquen soscavar la cooperació i la solidaritat a través del discurs de l’odi, la por i la mentida, sense oblidar la violència. És essencial reafirmar el nostre compromís amb una societat unida i treballar junts per a abordar els desafiaments comuns que enfrontem.

Una societat basada en valors de tolerància, respecte i comprensió mútua és fonamental per a contrarestar la intolerància i la xenofòbia. Però no hem d’oblidar la paradoxa de la tolerància de Karl Popper: «La tolerància il·limitada pot conduir a la desaparició de la mateixa tolerància. Si estenem la tolerància il·limitada fins i tot als intolerants; si no estem preparats per a defensar una societat tolerant contra els atacs dels intolerants, el resultat serà la destrucció dels tolerants i, amb ells, de la mateixa tolerància.» Per tant, en nom de la tolerància, podem exigir el dret a no tolerar els intolerants. Hem de demanar que qualsevol moviment que predique la intolerància quede, fins i tot, fora de la llei.

En conclusió, ens trobem enfront d'un moment crític. Per a preservar els valors fonamentals de la democràcia i construir una societat inclusiva i progressista, hem de rebutjar l'exclusió, abraçar la diversitat i enfortir la nostra unitat. L'educació i la consciència ciutadana exerceixen un paper crucial en esta lluita, igual que el compromís dels mitjans de comunicació i els líders polítics. (Déu nos en guard).

Només a través d'un esforç conjunt podem assegurar un futur en el qual la ciutadania siga tractada amb igualtat, respecte i dignitat.

I en això, el vot responsable és fonamental.



[Publicat en el periòdic l'Expressió en juliol de 2023]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

  Per Enric Casado      En els últims anys, estan emergint “democràticament” líders ultraconservadors, amb clars tints feixistes. Trump als ...